Arkadaşlar, nesev sadece SEO alanındaydı. Fikrimi değiştirdim. Farklı konularda araştırma yazıları da ekleyeceğim. Amacım; ara sıra web sitesinde yazı okumak isteyen meraklıları yakalamak. Yazı tarzımı anladıysanız mutlaka detaylı kaynaklı içerikler oluşturuyorum. Yeni yazı örnekleri şöyle olacak; Kuzey Kore Füzeleri nereye kadar gidebilir, Mubi nasıl büyümeyi yakaladı yani Kurzgesagt tarzı.

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Hakkımda – Fatih Odacıoğlu

Ben Fatih. SEO ile haşır neşir olmayı seviyorum. Şimdilik SEO benim için muhteşem bir hoby. Herhangi bir para kazanma amacı taşımıyorum. Bazen insanların sitesini analiz etmek ve onlardan olumlu dönüş almak günümü şenlendiriyor. Türkiye’de SEO farklı algılandığını fark ettim. SEO = backlink olarak düşünülmüş ve öyle de gidiyor. Bu büyük bir yanlış. Kendim için 160 maddelik bir check list hazırladım. Backlink 1 adımsa geri kalan 159 adım ney peki 🙂 Bunu da r10 ve buradan ücretsiz şekilde paylaştım.

Benimle iletişim kurabilirsiniz.

Geçen gün bir araştırma yapıp rankbrain hakkında bir yazı kaleme alacaktım. Lakin Türkiye’de aranması o kadar düşük ki biraz şaşırdım. Google mühendisleri tarafından üçüncü sıralama sinyali olarak görülen RankBrain algoritma güncellemesi biz de maalesef çok aranmıyor. İnsanlar çıldırmış olmalı 😛

fatih odacioglu calisma masam
Çalışma masam

Hakkımda kısmını düzenleyeceğim için birazcık bilgi tadında olsa şimdilik yeterli. Araştırmayı severim. Okumayı da severim. İnsanlara yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Türk olduğum için mutlu ve gururluyum. Buradaki tüm yazılarımı araştırmış, case study yalayıp yutmuş olarak paylaşıyorum. Bazılarını denesem de sorumluluk almak yine de sizin görevinizdir.

Nuri Bilge Ceylan filmlerini severim. Mubi ile vaktimi harcarım. Kuş beslerim. Lol ve Rust oynayarak arkadaşlarımla vakit geçiririm.

Bazı yerlerde kendimden bahsettim. Her bir yazının altında benim hakkımda mini bir hayat hikayem yer alıyor.

Hatalar Zinciri İle SEO

Hikayemde kısmının olmasını istediğim farklı bir başlık burada yer alıyor. Web site ve SEO hayatımda birçok kez başarısız oldum. Olmaya da devam edeceğim. Her başarısızlık bir şey daha öğretiyor. Her hata bir şeyi daha geliştiriyor.

  • Aşırı rekabetçi anahtar kelimeleri hedeflemeyi bıraktım ve RankBrain temelli yapılar oluşturmaya başladım.
  • Topical authority bölümünü es geçtiğimi fark ettim ve daha çok öncelik tanıdım.
  • Türkçe kaynaklara çok güvendim lakin lakin lakin
  • Sosyal medya kullanmadığımdan bazı şeyleri takip etmekte zorlanıyorum.
  • Python ile SEO denetimini es geçtiğimi anladım.
  • İç SEO kısmında ayrıntıların sonuç verdiğini gözlemledim. Her nüans benim için artık öncelik oldu.

En büyük hatam önyargıydı. Kendim en iyisini biliyormuş gibi davranmayı bıraktım. Optimizasyon çok geniş bir dal. Bir şeyi mükemmel bilseniz de bilmediğiniz yüzlerce madde olabiliyor. Birisi bana bir şey öğretirse mutlaka oluşturduğum şablonlardan hediye ediyorum. O kişiden bilgi öğrenmeye devam etmek için.

İnsanlara sitelerimi anlatıyordum. Lakin bu kadar spam yaptıklarını bilmiyordum. Değil site konusunu bile paylaşmıyorum. Siteler senin bebeğin gibidir. Bebeğini sevdiğin gibi siteni de sevmek zorundasın. Yoksa “kumdan kaleniz varsa denizin insafına kalmışsınız”

Denemek için açtığım sitelerde kötü backlink yapısı bana zaman, emek ve penaltı cezalarına neden oldu.

Hakkımda Rahatsız Edici Bazı Bilgiler (Bazı)

Belki ilerleyen günlerde hakkımda bölümünü biraz daha şekillendirebilirim. Daha okunaklı, materyal ile süslenmiş şekilde sunabilirim. Şimdilik minik bir bilgi grafiği olarak kalmalı. Benim için nesev bir blog. Başkaları için arayış olabilir. Sorunların kaynağını buradan bulup çözüme kavuşabilirler. SEO sürecinde bir nebzede yardımım dokunabilirse ne mutlu bana.

SEO alanındaki bilgi birikimim deneyim üzerine kurulu olsa da güncellemelerini takip etmeye çalışıyorum. Farklı farklı siteler açarak A/B test süreçleri yönetiyorum. Bazen bu haber sitesi bazen de e-ticaret üzerine olabiliyor.

Yazılarımda ayrıca kodlama, noktalama işaretleri düzeltme konusunda ChatGPT yardımı alıyorum. Bazen bir detayı daha iyi anlatmak için istemcilerle onu yönlendirmeye çalışıyorum.

Sosyal medya kullanmıyorum. Linkedin üzerinde SEO gelişmelerini takip ediyorum. Twitter sadece nesev için.
Bilgisayarda en çok lichess üzerinden satranç oynamayı severim. Rakibim olabilirsin.
Screaming Frog ile site analiz etmeyi seviyorum. Büyük siteleri inceleyerek nasıl başarılı olduklarını analiz etmek oldukça hoş
Bazen lol, rust ve CS de oynarım.  
Nuri bilge ceylan filmlerini severim. Quentin Tarantino filmlerini de kaçırmam.
Siteni analiz edebilirim herhangi bir ücret ya da karşılık istemiyorum. fatihetnesevnoktanet adresine e-posta göndermen yeterli. 
Birçok yabancı dizi izledim. Oz ve The Office açık ara en sevdiğim diziler.
Kitap okumayı da severim. Yüzüklerin Efendisi kitapları en sevdiğim kitaplar olsa da Savaş ve Barış’ı da hafife alamam. 
Bir yazıyı yazarken en zorlu süreç anahtar kelime araştırması. Zaman kaybı oluyor. Neyse ki iyi bir şablonum var.
ChatGPT yeni sekme olarak hep açık olur. Bilgi iyidir.
Yabancı dil içerik yazıp adsense ile neden para kazanmadığımı her zaman sorgularım. Onun yerine Türkçe içerik ile vakit harcama konusunda kendimi eleştiririm
R10.net üzerinde aktif olarak bulunurum. Genellikle SEO sorularını cevaplarım. Cevaplayamazsam öğrenirim. Birçok insana yardımcı oldum. Bazılarına da olamadım bu beni üzdü.
Yay burcu olmamdan dolayı (galiba inanmıyorum ama bir kılıf bulmam lazım) çok üzülüyorum.
Yabancı SEO forumlarda gezinmeyi de seviyorum. Öğrenecek çok şey olduğunu oralardan görebiliyorum.
Arabamı özlüyorum.
Almanca ve ingilizce SEO site arşivimi haftalık olarak ziyaret ederim.
Kurtlar Vadisi ve Gibi dizilerini de severim.
Yemek yerken Kurtlar Vadisi açıp izlemek çok hoş oluyor.
Kullanışlı Backlink Takibi hazırladım. 
160 maddelik bir check list oluşturdum. Kaynaklı, videolu, slaytlı adeta bir rehber. 
YouTube video
Hazırladığım Backlink Takibi
Şablonlarımı paylaşacağım bir sayfa oluşturmayı düşünüyorum. Çok şablon oldu.  
Yüzme bilmiyorum. İyi defans oynarım. Halısahada adam eksikse her yere gelirim.
Check list hazırlarken yüzlerce kez deneme yaptığım com adresinde bazı sorunlar oldu. O yüzden net (nesev) kullanıyorum.
Farklı bir işte çalışıyorum. Bu yüzden SEO sürecim hobby olarak ilerliyor.
Bir müşterim bana Trendyol SEO sürecini araştırmamı söyledi. Rakip bir site kuracaklarını ifade etti. Kabul etmedim.
Bir ara pinterest ile baya ilgilendim 10milyon görüntülenmeli hesaplarım vardı. (askerlik nedeniyle ilgilenemedim ve shadow yedi)
Arabamı yine özlüyorum. 
SEO işine içerik yazarlığıyla başladım. Bu yüzden temelim sağlam.
Samimi olmayan arkadaşlıkları benimsemediğim için SEO sürecinde pek tanıdığım yok.
SEO işinde tam zamanlı bir firmada çalışırken öğrendiğim ilk şey: insanlar optimizasyon bakış açısı çok kötü. (sadece h1, backlink, description olarak bakılıyor)
Yer imi yöneticisi bölümünde 800 tane SEO sitesini tutuyorum.
Crawl budget için çalışmalar yürütüyorum.
Google Search Console Sayfa Dizini hatalarında kendimi geliştirdim.
Çapraz tekelleşen insanların SEO sürecinde başarılı olacağını düşünmüyorum ve inanmıyorum.

Kocaeli Üniversitesi’ni özlüyorum. Galiba birçok şeyi özlüyorum.
Maalesef çok hata yaptık. Bir kere Google Search Console Performans bölümündeki gösterimlerin sosyal medya etkisi olduğunu söylemiştim. Kötü bir duygu.
nesev sitesinde kapak fotoğraflarına dikkat ettiniz mi? Her kapak resminde bir mesaj olduğunu anladığınızı biliyorum. 800 x 451 boyutlarını kullanıyorum.
Maalesef çok hata yaptık. Bir kere Google Search Console Performans bölümündeki gösterimlerin sosyal medya etkisi olduğunu söylemiştim. Kötü bir duygu.
fatihh odacioglu
fatihh odacioglu

Hakkımda bölümü için oluşturduğum bazı bilgiler şimdilik böyle. Mutlaka güncellerim. Nerelere gittiğimi anlatmayı düşünüyorum. Fotoğraf eklemeyi de ihmal etmeyeceğim.

Bir zamanlar diş teli kullanıyordum…. bir zamanlardı…

fatih odacioglu
fatih odacioglu

SEO işinde kendimi daha detaylı anlatacağım bir bilgi şablonu da ekleyeceğim.

Başa dön tuşu