Bu siteden tanıtım yazısı almak ister misiniz? Fatihodaci14@gmail.com adresiyle iletişime geçebilirsiniz. (İlk çıkışlar sizin sitenize olabilir..)

Backlink

Ücretsiz Backlink Takibi (Şablon)

SEO için önemli olan backlink takibi ile referans olarak alacağınız bağlantıları denetleme imkanınız bulunuyor. Normalde bu şablonu Türkiye’nin en büyük webmaster platformu olan r10 sitesinde para ile satıyordum. Lakin bazı insanlar ticareti iyi yapamıyor; örnek ben! Bu yüzden ücretsiz bir şekilde dağıtmaya karar verdim.

Backlink takip denetleyicisi için gmail hesabınız olması gerekiyor. Google e-tablo ile size bağlantı bırakacağım. Bu bağlantı aracılığıyla backlink takip şablonuna erişeceksiniz. Birçok makro ve formül içeren bu şablonun yapımı meşakkatliydi. Bu backlink takibi tamamen seo checklist için hazırlandı. Ücretsiz Türk insanlarına aktardığım paylaşımın detaylı bi’ temel backlink bölümünü kapsıyordu.

Geri bağlantı takip etmek oldukça zor. Her gün yüzlerce bağlantı kazandığını düşünün. Bunlardan hepsi search console yansımayabilir. Takip etmesi de zor olacağından böyle bir şablon yapmaya karar verdim. Aslında şablonun temel amacı; geri bağlantıların denetimini sağlarken bağlantının nereden alındığını da bilmekti.

Bağlantı takibine birçok şey de eklendi; meta bilgileri, ne zaman alındığı gibi. Daha detaylı anlattım. Search Engine Optimization (SEO) için referans bağlantının önemi oldukça büyük. Google birçok paylaşımda backlinklerin önemli bir sıralama faktörü olduğunu söylüyor.

İlk olarak şablona nasıl erişeceğinizi ve kullanmak için neler yapacağınızı anlatacağım. Her webmaster arkadaşın elinin altında olması gerektiğini düşünüyorum.

Backlink Takibi Şablonuna Erişim

Backlinkleri takip etmeniz için oluşturduğum bu şablona aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak erişebilirsiniz.

Bağlantıya tıkladığınızda ilk olarak kopya oluştur demeniz gerekiyor.

backlink takibi icin kopya olustur
backlink takibi icin kopya olustur demeniz gerekiyor.

Ardından da yapılacaklar oldukça basit; sırayla anlatıyorum.

Şablon ana sayfasında görülen site aktif mi yazısına tıklıyoruz.

mevcut mu
site aktif mi – mevcut mu kontrolü

Önümüze onay kutusu gerekiyor. Burayı biraz detaylı anlatacağım.

Makrolar İçin Onay

Backlink takibi dosyasında bazı makrolar bulunuyor. Bu makrolar sırasıyla şöyle;

  • Status durum kodu: 200, 301 gibi kodları gösteren statüs kodu için makro bulunuyor. Siz siteyi yazdığınız anda otomatik olarak bunu gösteriyor. Backlink alacağınız site 200 kodunu mu veriyor yoksa 301 ile yönlendirme mi yapılmış gösteriyor.
  • Canonical: // canonical almak için yazılan kod da bulunuyor. H sütununda bulunan bölümde her yazdığınız sitenin canonical durumu çıkartılıyor. SEO için önemli olan bu durumu backlink takibi için makroyla destekledim.
  • Site aktif mi: En önemli makro burada yer alıyor. Çünkü sitenin aktif mi yoksa kapalı mı olduğunu kontrol ediyor. Ayrıca bu makroyu menüye ekledim. 2 tuşla sitenin aktif mi yoksa devre dışı mı olduğunu gösteriyor. Eğer aktifse yeşil tik işareti şablonda yer alıyor.
  • Yazı ne zaman paylaşıldı: Bir yazının ne zaman paylaşıldığı da önemli. Bunu takip etmeniz için de bir makro ekledim. Tarih bulunamazsa bir hata ekleyecek.

Tüm makrolar bunlardır. Bu makrolar için izin vermeniz gerekiyor. Oldukça basit bir adım yolu var. Burayı tek tek fotoğraf ile anlatmayacağım.

Ayrıca tüm makrolara izin vermeden erişebiliyorsunuz. Eriştikten sonra ChatGPT ile SEO yazımda anlattığım üzere yapay zekayı kullanarak güvenliğini sorgulayabilirsiniz.

Formüller

Backlink takip denetleyicisi şablonunda birçok da formül bulunuyor. Bu formüller sizin şablonu daha iyi okumanızı, backlinkleri daha kolay takip etmenizi sağlar.

Google e-tablo backlink takip dosyasında bulunan formüller sırasıyla şöyle;

  • Sitenin faviconu takip etmeniz için bir adet formül bulunuyor. Siteyi kolay bir şekilde hatırlamanız için.
  • Kendi sitenizin faviconunu görmek isteyenler için de farklı bir formül bulunuyor.
  • Bazen backlinkleri süreli alırsınız. Bunu da düşündüm. Kalan gün formülü de ekledim.
  • Backlink aldığınız sitenin H1 bilgisini çıkartacak formül ekledim
  • Link aldığınız sitenin meta description bilgisini çıkartacak formül ekledim
  • Yazı, ürün ya da tanıtım yazısı paylaştınız ve buranın da url uzunluğunu almak istediniz. Bunun da bir formülünü ekledim.
  • Son olarak meta robots bilgilerini de merak edebilirsiniz diye bir formül ekledim.

Tüm formüllere kopya oluştur dediğiniz andan itibaren bakabilirsiniz. Hiçbir kötü formül ya da makro bulunmuyor. Tüm samimiyetimle iyi bir şey oluşturmaya çalıştım.

Backlink Takibi İle Kazanacaklarınız

Bir backlink alındığı günden itibaren takibini yapmak size birçok alanda avantaj sağlayacak. SEO ya da güçlü iletişim en büyük kazanımınız olacak. Bazen link aldığınızı unutabilirsiniz. Bunun için sütunlar ile nereden ve hangi kelimelere link aldığınızı gösterdim.

Hem ücretsiz olması hem de ömür boyu kullanabileceğiniz bir şablon olması en büyük avantaj. Şablon içerisinde bazen site mevcut mu günlük takılmaya düşebiliyor. Bu benimle alakalı bir durum değil. Google api ile bu durumu düzeltebilirdim lakin bu benim için ödeme süreci demek oluyor.

backlink takibi
backlink takibi genel görüntüsü

Backlink takibi için genel görüntü bu şekilde. A sütuna tıklarsanız tüm sıranın üstü çizili olur. Gri çizgi ile nelerin yapılması gerektiğini detaylıca açıkladığımı düşünüyorum.

Backlink takip programı için ayrıca bu şablon için mini de bir video oluşturmuştum.

YouTube video

Aslında bu şablonu yabancı dile çevirip satabilirdim ama bilmiyorum; galiba istemedim. Bu backlink takibi denetleyicisi siz değerli insanlar için ücretsiz olup SEO yolunda ilerleyen tüm herkese hediyedir.

Fatih Odacıoğlu

Kocaeli Üniversitesi'nden lisans derecesiyle mezun oldum. 4 yıl süren eğitim dönemimde başladığım SEO süreci; deneme, öğrenme ve araştırma ile devam etmektedir. Şu an farklı bir meslek ile uğraşsam da, kalbim SEO için atmaya devam ediyor. Belki 100 kez hata yapmışımdır, ancak her hata bana bir şey öğretti. SEO konusunda farklı firmalarda görev aldım ve analiz yeteneğimin faydalarını gördüm. Bir makaleyi genellikle 4-5 saatte yazmaktayım. Bu süre, araştırma, rakip analizi ve makaleyi tekrar okuma gibi faktörleri içeriyor. Tüm bu adımlar, sadece güvenilir bir SEO sitesi sunmak amacıyla yapılıyor. Güvenmediğiniz bir platformda yer almak istemezsiniz, değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu