Arkadaşlar, nesev sadece SEO alanındaydı. Fikrimi değiştirdim. Farklı konularda araştırma yazıları da ekleyeceğim. Amacım; ara sıra web sitesinde yazı okumak isteyen meraklıları yakalamak. Yazı tarzımı anladıysanız mutlaka detaylı kaynaklı içerikler oluşturuyorum. Yeni yazı örnekleri şöyle olacak; Kuzey Kore Füzeleri nereye kadar gidebilir, Mubi nasıl büyümeyi yakaladı yani Kurzgesagt tarzı.

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Backlink

Google Alerts ile Backlink Kazanmak (Örnek Şablon)

Google Alerts backlink kazanmanızı sağlayan ücretsiz bir uyarı sistemidir. Belirlediğiniz marka veya kelimeye göre size bildirimler gönderir. Filtrelenen marka, kelime veya isimlere göre e-posta bildirimleri sağlar. Forumlar, bloglar, haber siteleri gibi platformların izlenimini sağlar. SEO ve link inşası için önemli. Backlink kazanma potansiyelini asla kaçırmamanızı sağlayarak 7 gün 24 saat size bildirimler gönderir.

Google uyarı sistemi ücretsiz olarak hizmet sağlanan bir uyarı sistemidir. Filtrelenen bir marka, kelime olursa belirttiğiniz e-posta adresine uyarı oluşturur. Web taraması, SERP sonuçları için önemlidir. Forum, blog, haber gibi sitelerin izlenimini sağlar.

Google alerts 7 gün 24 saat size bildirim gönderme imkanına sahiptir.

Temel olarak Google Alerts bir bildiri sistemidir. Lakin SEO için backlink kazanma fırsatı elde etmede kullanılıyor. Marka bahsetmelerinden yararlanarak bir link inşası oluşturmanızı sağlıyor. Bu durumu Google yapmıyor. Google tarafından sadece, “böyle bir kelimeden 10 kez bahsedildi” gibi bir uyarı alıyorsunuz.

Uyarılar Gmail adresinize geliyor. Apple cihazlara geliyor mu tam emin değilim, denemedim. Google uyarı sistemi haftalık, günlük olarak planlanabiliyor. Bu sistemi en çok kullanan borsacılar, haber siteleri, gazeteciler ve araştırmacılardır. Literatür taraması için de kullanıldığı oluyor.

Google Alerts in kullanmanın sayesinde kazanacak avantajlarınız şöyle:

  • Backlink kazanırsınız
  • Marka itibarınızı korursunuz
  • Literatür taraması yaparsınız
  • Arama sonuçları avantajı kazanırsınız
  • İçerik ve rakip izleme yapabilirsiniz
  • Trend takibi ve güncellik

Kısaca Google üzerinden direkt bildirim alacaksınız. A’dan Z’ye her şeyi takip etmenizi kolaylaştırır. Sadece boşluk alanına en iyi kelimeleri girmek gerekiyor.

İlginç yeni içerikleri kaçırmamak için web’i izleme aracı Alerts kurulumuna geçelim. Ardından da backlink kazanma yöntemini anlatacağım.

Google Alerts Nasıl Kurulur?

Google alerts kurulumu ve hakkında bilgi için https://www.google.com.tr/alerts adresine gidin. Akabinde ekranın sol köşesinde yer alan oturum aç butonuna tıklayın. Arama bölümüne markanızı, isminizi ya da hedef kelimenizi yazın.

google alerts uyari icin anahtar kelime ekleme
Etkili bir Google alerts sistemi için doğru anahtar kelime kullanmak oldukça önemli.

Backlink kazanmak istediğiniz kelime de yazabilirsiniz. Uyarı bölümünde neler var:

  • Ne sıklıkla: Uyarı oluşturduğunuz kelime için ne sıklıkla bildirim gönderilsin? Anında, En fazla günde bir kez, en fazla haftada bir kez.
  • Kaynaklar: Haberler, blog, web, video, kitap gibi bölümlerinden hangisinden uyarı gelsin? Otomatik yapabilirsiniz. Birden fazla seçim yapabilirsiniz.
  • Dil: Herhangi bir dil yapabilirsiniz.
  • Kaç tane: Tüm sonuçları ya da en iyi sonuçları seçebilirsiniz. En iyi sonuçlar tavsiyemdir. (biraz aşağıda açıklamasını yaptım)
  • Dağıtım hedefi: e-posta adresinizi ya da rss yazabilirsiniz.

Uyarıları güncelle dediğiniz anda güncelleme başlamış olacak. E-posta bildirimleri bazen spam kutusuna düşebiliyor. Bu yüzden spam klasörünü kontrol etmeyi unutmayın.

Hedef kelime için bir sınır yok. Direkt mesaj olarak alamıyorsunuz. ifttt gibi bir site ile aracılık yapmanız lazım.

Ayrıca, Google’ın “güvenilir” olarak belirlediği sitelerden size “yalnızca en iyi sonuçları” verecek şekilde ayarlama yapabilirsiniz. Reddit ve diğer sosyal medyadan gelen gönderileri içerecek şekilde “Tüm Sonuçlar” olarak ayarlayabilirsiniz. Lakin burada unutulmaması gereken o kelimeden bahsedilmeli ve o kelime index almalıdır.

Google alerts ayarlari
Google alerts ayarlarını kendinize göre ayarlamalısınız. Ben, Fatih Odacıoğlu için günde bir kez seçtim belki siz, markanız için anında seçeceksiniz.

” site: ” şeklinde site adresi yazarak yapılan uyarılarda anında siteden uyarı alabilirsiniz. Google dork bilmenin biraz avantajı var.

Google Alerts Yöntemi İle Nasıl Backlink Kazanılır?

Google alert bildiri sistemi olsa da markalar için backlink kazanma durumudur. Dijital pazarlama olarak etkili bir yöntem. Web üzerinde anahtar kelimeden bahsedildiğinde e-posta adresinize bir bildiri alırsınız. Akabinde, forum, blog sahibi ile iletişime geçerek link eklemesini talep edebilirsiniz. Temel mantık bu şekilde.

Fark ettiniz mi bilmiyorum biraz Gökdelen Tekniği durumuna benziyor. Orada da, mükemmel bir yazı, sayfa oluşturuyorsunuz ardından da backlink kazanmak için rakip araştırması yapıyorsunuz. Bulduğunuz rakipler ile e-posta pazarlaması sürecine başlıyordunuz.

Burada da neredeyse aynı. Gökdelen tekniği bölümünde araç; semrush, ahrefs gibi ücretli platformlar olurken burada ise; ücretsiz bir araç mevcut. Google, bu uyarı sistemini ücretsiz bir şekilde sunuyor.

Anahtar Kelime Ekleme

SEO için en önemli detay doğru anahtar kelimeyi hedeflemek. Hedeflediğiniz anahtar kelime listesini çıkartın. Bunu semrush, ahrefs, keywordtool (en popüler) araçlarıyla yapabilirsiniz. Çıkardığınız anahtar kelimeler için haftalık bir bildirim sistemi kurun. Google alerts bildirimleri bahsedildiği an size bir bildirim gelsin. Doğru anahtar kelime seçimi oldukça önemli.

Google uyarı sisteminin en güzel yanı ücretsiz olması. Bunun yanında kitaplar, forumlar, bloglar gibi seçeneklerden de uyarı almanız. Örneğin bir forumda adınızdan, markanızdan bahsedildi hızlıca aksiyon alabilirsiniz.

Google Uyarı Sistemi İçin Rakiplere Nasıl E-posta Atarsınız?

Ben size örnek bir e-posta şablonu göstereceğim. İsterseniz bunu kopyalayıp uygulayabilirsiniz. İsterseniz kendiniz de bu şekilde bir e-posta pazarlama mesajı oluşturabilirsiniz. Bunun için özel bir yeteneğinizin olmasına gerek yok ChatGPT şunu sormalısınız:

Google alerts ile backlink kazanıyorum. Müşterimden bir tanesine e-posta ile mesaj atmam lazım. Bana örnek bir e-posta pazarlama metni yazar mısın?

Google uyarı sistemi için ChatGPT sormanız gereken prompt örneği

Buradan sonra size şu şekilde bir e-posta pazarlama metni yazacak. Burada dikkat etmeniz gereken kısımlar şöyle; metni tekrar okumak ve e-posta için bir imza oluşturmak. Biraz daha marka gözükmek için. Gmail giriş yaptıktan sonra şu şablonu yapıştırmanız yeterli:

Merhaba [Müşteri İsmi],

Adım [Adınız] ya da [Şirket İsmi] adına size bu e-postayı gönderiyorum. Öncelikle, işbirliğimize başlamak için teşekkür etmek istiyorum. [kendi isminiz ya da markanız] olarak, sizinle çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum ve web sitenizde paylaştığınız bir yazıyı oldukça beğendim.

Talebimiz şu şekilde: [Şirket İsmi] geçen bir yazınızı gördüm. [markanızın bahsedildiği link] adresin [şu kelimeye] link almak istiyorum. Bunun için tabii ki ücret ödemeye hazırım. Lütfen iş birliğimiz için bu teklifi kabul edin. Markamızı yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Ayrıca, size [Şirket İsmi] olarak sunduğumuz diğer hizmetleri hatırlatmak isterim. [Örnek: SEO, içerik pazarlama, dijital strateji vb.] gibi konularda uzman ekibimizle sizinle işbirliği yapmaktan mutluluk duyarız.

Eğer herhangi bir sorunuz veya yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen çekinmeden bana ulaşın. Sizinle işbirliğimize devam etmek için sabırsızlanıyorum.

Saygılarımla,

[Adınız] [Şirket İsmi] [İletişim Bilgileriniz] Örnek bir Google Alerts e-posta şablonu

Bu şablon örnektir lakin kullanıma hazırdır. Örneğin bir kelime seçtiniz ve size bildirim geldi. O siteyi ziyaret ediyoruz. Ardından iletişim sayfasından e-posta adresini arıyoruz. Örnek şablon ile pazarlama sürecine giriyoruz. İsterseniz direkt konuya girebilirsiniz. İsterseniz telefon pazarlaması ile o kelimeye backlink alabilirsiniz.

Google Alerts Alternatifleri

Google uyarı sisteminin temelinde indexlenmiş yazılar bulunur. Bir haber sitesi, hedeflediğiniz kelimeden bahsederse size e-posta gider. Unutulmaması gereken nokta index alırsa kelime, marka gözükür. Örneğin sosyal medyada tartışılan bir olay index almaz ve SERP sonuçlarında gözükmezse Alerte sistemi posta göndermez.

Bunun için alternatif yöntemleri de incelemek gerekiyor. Amacımız backlink kazanmak. Alakalı yerlerden backlink almak ve ağımızı genişletmek.

Brand24

Brand24 ücretlidir. 14 günlük bedava kullanımı vardır. Sosyal paylaşım siteleri için kullanılır. 50’den fazla avantajı bulunur. Mobilde anlık bildirim sağlar. Sosyal medyadan backlink kazanmak isteyenler için ilk tercih olmalıdır.

Awario

Awario ücretlidir. Sosyal paylaşım sitelerinde (reddit, linkedin vb.) isminiz paylaşıldığında size bildirim gelir. Sosyal medya takibi sunar. Haberler, bloglar, videolar, forumlar ve incelemelerde markanızla ilgili bahsetmeleri izlersiniz.

Talkwalker Alerts

Talkwalker Alerts Google Alertse göre en iyi alternatiftir. Bu da uyarı oluşturur. Forum, blog, SERP sonuçları yanı sıra sosyal bahsetmeleri de kapsar. En çok karşılaştırılan ve rakip olan bence en iyi sistem. SEO optimizasyonu geliştirmenize, içerik güncellemesi yapmanıza yardımcı olur.

Türkçe dil seçeneği yok. Kullanımı da oldukça basittir. Alertse benzerliği bulunur.

Mention

Mention Bu da ücretlidir. Hem sosyal hem de web taraması için kullanılır. Google uyarı sistemine alternatif güzel bir araçtır. Mention, markaların ve ajansların web’i izlemesini, hedef kitlesini görmesini olanak sağlar. Bahsetme gibi bir durum olduğunuzda bildirim alırsınız.

Free Domain Alerts

Aslında free domain alerts sayesinde backlink kazanmıyorsunuz. Eğer SSL ve etki alanının süresi dolacaksa bildirim almanızı sağlıyor. Bazen Microsoft da SSL uzatmasını unutabiliyor. Bu site hem ücretsiz hem de kullanımı basittir.

Google Alerts Hk. Genel Bir Özet

Google trend ile bazı benzerlikleri bulunuyor. Lakin temel olarak ayrılan yönü; birisinin bildirim takibi olması diğerinin trend. Alerts üzerinden kendiniz bir kelime belirleyerek takip edersiniz. Sektörünüzdeki önemli değişiklikleri ve trendleri takip etmeniz de kolaylaşır. Sonuçta yeni sonuçlar göründüğünde e posta alarak hızlı aksiyon alırsınız.

Backlink felsefemde şunu ifade etmiştim: “Marka itibarı kazanmak için aldığınız linkin davranışa dönüştürmek.” burası tam olarak öyle bir yer. SEO için Google alerts uyarısı kullandıktan sonra backlink ya da marka izleme oldukça kolay.

Fatih Odacıoğlu

Kocaeli Üniversitesi'nden lisans derecesiyle mezun oldum. 4 yıl süren eğitim dönemimde başladığım SEO süreci; deneme, öğrenme ve araştırma ile devam etmektedir. Şu an farklı bir meslek ile uğraşsam da, kalbim SEO için atmaya devam ediyor. Belki 100 kez hata yapmışımdır, ancak her hata bana bir şey öğretti. SEO konusunda farklı firmalarda görev aldım ve analiz yeteneğimin faydalarını gördüm. Bir makaleyi genellikle 4-5 saatte yazmaktayım. Bu süre, araştırma, rakip analizi ve makaleyi tekrar okuma gibi faktörleri içeriyor. Tüm bu adımlar, sadece güvenilir bir SEO sitesi sunmak amacıyla yapılıyor. Güvenmediğiniz bir platformda yer almak istemezsiniz, değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu